Wednesday, 27 April 2011

Apa Yang Korang Nampak

Assalamualaikum w.b.t...Seperti yang korang tengok kat gambar bergerak bawah ni..menunjukkan  bayang2 seorang perempuan sedang menari....Ini bukan Nak cerita lucah eh...cuma nak uji korang ni otak kanan ke kiri ke...dua2 ke..ataupun jenis lain...jenis lain tu otak kuning...fikir lain je...cam aku gak...haha

Ok...Korang tengok perempuan ni menari ikut arah jam ke arah lawan jam??


Kalau arah jam maknanya korang adalah pengguna lebih otak kanan...
kalau lawan jam mestilah pengguna otak kiri lebih kan...

Sekarang kalau nak improve penggunaan otak korang..cuba tuka arah arah menari yang korang nampak tu...
kalau berjaya maknanya anda adalah seorang yang bijak pandai...haha


LEFT BRAIN FUNCTIONS: 
uses logic 
detail oriented 
facts rule 
words and language 
present and past 
math and science 
can comprehend 
knowing 
acknowledges 
order/pattern perception 
knows object name 
reality based 
forms strategies 
practical 
safe 

RIGHT BRAIN FUNCTIONS: 
uses feeling 
"big picture" oriented 
imagination rules 
symbols and images 
present and future 
philosophy & religion 
can "get it" (i.e. meaning) 
believes 
appreciates 
spatial perception 
knows object function 
fantasy based 
presents possibilities 
impetuous 
risk taking 


p/s: aku boleh tukar direction dia...tapi sekejap je dia tukar arah jam balik...





Monday, 25 April 2011

Game Pokemon Real Action

Jom main pokemon...

Hehe

Carying Mark Rendah...Ada Penyelesaian...

Sekarang ni dah musim final exam...carying mark pun kita dah boleh bajet sendiri walaupun xkeluar lagi secara sah...ada orang dapat carying mark tinggi...ada yang sedang2...ade yang rendah2...orang yang cam aku ni boleh kata kan kategori rendah gak la huhu...ni semua gara2 eac yang suka2 ubah sistem permakahan universiti aku ni...sungguh menyusahkan...betul2 kejutan budaya haha...salahkan eac plak kan...takkan nak salahkan diri sendiri plak kan hehe...

Tapi takpe..bagi sapa2 carying mark yang tak memuaskan tu...anda semua jangan risau..ada lagi satu teknik nak dapat keputusan cemerlang...Skor Final exam...haha...tul tak??so..apa lagi..mari semua kita belajar sungguh2...kawan2 semua...marilah sama2 kita berdoa eh supaya takde sapa2 yang repeat paper ke..kene tendang ke...kasi semua berjaya...bantulah sapa2 yang memerlukan time exam nanti eh...hehe

K bye..Gud lUck sume...

Sunday, 24 April 2011

Padah Mengejek Orang Utan

Lain tempat lain bahasa kan..kadang2 sebutan sama tapi maksud lain...macam gampang...butoh...kat malaysia cakap camtu mmg mintak penerajang penumbuk la..tapi kalau kat indon butoh tu bagus...kalau kat jepun lak sejenis tarian...tu la yang iklan kat bawah ni cuba nak bagi tahu...jangan men suka cakap perkataan je...hati2 bila nak berkomunikasi...tak kisah la dengan sapa2 pun..termasukla dengan orang utan...haha


Layan jela eh...haha

Saturday, 23 April 2011

Tips Final Exam


Sekarang dah hari Sabtu...Sok dah Hari ahad...Lusa plak ari Isnin...Isnin adalah hari perjuangan bagi Para Student UTeM..lagi2 Student degree FKP tahun 3...bermula lah paper pertama yang susah...haha...Ok...tapi kenapa aku masih tak study...adakah sebab aku dah pandai...bukan tu sebab dia...aku dah ada strategi baik punya nak skor subjek Heat Transfer ni...nak tau apa strategi dia x??

Ok strategi dia em...bukan toyol eh...toyol tu sampingan je...dah lapuk...teknik terbaru adalah dengan menguasai teknik KBKK...bukan Kemahiran Berfikir Kreatif Dan Kritis...tapi Kemahiran Berpandang Kiri Dan Kanan..boleh juga digelar Komunikasi Bersama Kawan Kita...Sapa2 yang berjaya menguasai teknik KBKK ni...pasti dengan jayanya akan memperolehi kejayaan cemerlang...haha... 

Em apa aku mengarut ni...aku tipu je tu kat atas tu...takde cara lain selain daripada stdy sungguh2 k...ok cukup mengarut..jom sama2 kita study...Kepada Sumua yang bakal ataupun yang dah start final...aku ucapkan Selamat berjaya kat korang sume eh...Gud Luck...

Game Kegilaan Dak Kelas Aku sekarang
p/s: sekarang aku nak g men pool dulu baru study...hehe

Kenapa Lelaki Lagi Laju Daripada Perempuan

Secara semula jadinya...lelaki mmg telah dicipta untuk menjadi lebih laju daripada perempuan...tak kesah la laju dari segi ape pun...dari segi pembelajaran..dari segi lumba lari...dari segi makan...dari segi shopping...mandi...pakai baju...bawak kereta...semua lelaki laju...kalau ade lelaki yang tak laju tu...dia bukan lelaki sejati la tu...haha...gurau je...kenapa perempuan lambat lak...nak wat camna...mmg dah dicipta cam tu kan...tapi semua bersebab kan...contohnya gambar kat bawah ni...
Kenapa Lelaki lagi Laju daripada Perempuan...haha

Haha...bagi para lelaki...dah tau kenapa perempuan lambat...so tak payah la nak marah2 dorang kalau lambat buat kerja...tapi masalahnya...perempuan ni kebanyakan dah la lambat...pastu borak je lebih keje tak jalan...btmbh2 lambat la sume...mmg mintak kene sound la orang camtu...haha

Friday, 22 April 2011

Cinta Terlarang Antara Manusia Dan Haiwan

Cinta terlarang antara manusia dan haiwan...tapi terlarang ke...tak kot...yang jadi terlarang tu kalau na kawen dengan haiwan tu...kalau cinta sayang2 camtu takpe...aku pun sayang kucing au kat rumah ni...kalau dia mati boleh nangis kot...haha...

Jom layan Gambar Cinta Manusia dan Haiwan

Manusia Dan Babi

Manusia dan Singa

Perghh...sampai cium2....betul2 cinta ni...haha

Ngeri Gila

Ngeri tak dengan gambar bawah ni???
ngeri gila...xsanggup tengok guna dua2 belah mata...haha

Thursday, 21 April 2011

Serangan Paus Pembunuh

Ikan Paus Pembunuh...tengok daripada corak warna...ikan ni mmg cute...siap ada movie pasal dia lagi...free willy...bes kot cerita ni...haha...tapi yang peliknya...aku nak tunjuk kat korang satu video ni...ikan paus pembunuh ni serang orang...mmg bese dia serang serang2 ni...tapi dekat kutub utara ke selatan ni dia seorang orang eskimo...pasu ni ada ke kat kutub?haha


Haha..pelik2...
apa pendapat korang?

Mengapa Yahudi Terlalu Inginkan BAITULMAQDIS?

Mengapa Yahudi Terlalu Inginkan BAITULMAQDIS .??Pada masa Nabi Daud dan Sulaiman, para Yahudi semuanyaa taat kepada Allah. Nabi Sulaiman mempunyai satu mukjizat iaitu sangat kaya, menguasai angin, jin, mesgastua. Pada zaman tersebut jin tunduk kepada Nabi Sulaiman dan mereka banyak membawakan emas kepada Nabi Sulaiman sehinggakan di bawah laut pun Ifrit tolong ambilkan.

Masa Nabi Sulaiman mengarahkan pembinaan Masjid Al-Aqsa, semua jin patuh dengan perintah tersebut dan mereka membuat dengan bersungguh-sungguh bersama dengan para Yahudi dan manusia lain sampaikan mereka tidak sedar kewafatan Nabi Sulaiman.

Nabi Sulaiman wafat ketika berdiri atau duduk atas kerusi semasa memerhatikan jin dan manusia membina Masjid Aqsa. Sampai masa siap sepenuhnya, barulah kewafatan baginda dipertunjukkan dengan anai-anai makan tongkat baginda dan jasad baginda terjatuh. Ini nak menunjukkan bahawa jin juga tidak mengetahui perkara ghaib.

Selepas kewafatan baginda, Yahudi telah berpecah belah dan kembali ke tabiat lama mereka, menyembah berhala dan melakukan penindasan. Ada juga yang masih taat menyembah Allah, namun banyak dari mereka kembali menyembah berhala Baal, berhala Dagon (seperti lambang Starbuck), berhala Jehovah, berhala Osiris dan ada juga yang menyembah syaitan (Baphomet dan Lucifer)

Para penyembah syaitan ini telah membina satu lagi bangunan berdekatan Kompleks Masjidil Aqsa yang mana mereka namakan Solomon Temple untuk melakukan ritual penyembahan syaitan dan akan menjadi istana kepada al-Masih Dajjal. Ini diketuai oleh King Hiram the Thyre. Mereka mengangkut kebanyakan emas yang dipercayai banyak di Masjid Aqsa ke Solomon Temple tersebut.

Selepas banyak melakukan penindasan, mereka diserang oleh kaum Assyria yang memusnahkan kota mereka dan mereka bangun semula. Selepas itu pula diserang habis-habisan oleh kerajaan Rom yang memusnahkan kota Yahudi sehingga menjadi padang jarak padang terkukur, tinggal satu dinding sahaja yang sekarang menjadi Tembok Ratapan (Wailling Wall) yang mana Barrack Obama dan George W. Bush serta bekas Presiden Amerika yang lain melakukan ritual menangisi di tembok tersebut.

Selepas itu mereka berasimilasi dengan kerajaan Rom dan menjadi pembodek tegar kerajaan Rom. Selepas itu Nabi Isa diutuskan kepada mereka dan mereka rasakan Nabi Isa adalah ancaman terhadap kekuasaan mereka. Lalu mereka menghasut pemerintah Rom supaya membunuh Nabi Isa. Tetapi Nabi Isa diangkat ke sisi Allah secara hidup-hidup dan dengan jasad dan orang lain ditukarkan ke rupa Nabi Isa. nabi Isa akan turun semula menjelang kiamat.

Yahudi sekarang terlalu inginkan Baitulmuqaddis disebabkan mereka percaya masih banyak lagi emas yang belum sempat diangkut oleh mereka sejak dulu. Mereka percaya bahawa dengan emas dan makanan mereka dapat menguasai dunia. Sila baca Protokol of Zion (dari buku The International Jews, Henry Ford)

Protocol No. 22: The Power of Gold

In our hand is the greatest power of our day-Gold: In two days we can procure from our storehouses any quantity we may please.

Dan lagi satu misi yang lebih penting kenapa mereka mahukan sangat Baitulmaqdis adalah untuk membina semula Solomon Temple yang runtuh semasa serangan oleh Rom dahulu agar dapat menjadi Kiblat penyembah syaitan dan juga sebagai istana kepada Raja yang akan ditabalkan oleh mereka menjelang tahun 2020.

Protocol No. 24: King of the Jews

The king of the Jews must not be at the mercy of his passions, and especially of sensuality: on no side of his character must he give brute instincts power over his mind. Sensuality worse than all else disorganizes the capacities of the mind and clearness of views, distracting the thoughts to the worst and most brutal side of human activity.

Kesimpulannya, Yahudi terlalu hendakkan baitulmuqaddis disebabkan EMAS, membina semula Solomon Temple dan menunggu penabalan Raja Yahudi iaitu al-Masih Dajjal yang akan bersemanyam di Solomon Temple tersebut.

Waallahualam

Pandangan Aku Tentang Perempuan

Assalamualaikum w.b.t...pagi ni aku nak cari pasal lagi dengan orang lain...boleh??haha...bukan apa....sejak dua menjak ni...aku bukak internet baca blog orang lain...baca fesbuk...baca paper...baca buku cerita...walaupun cerita2 tu sume dah lama...tapi banyak berkisarkan percintaan...ada yang lelaki kecewa...ada yang perempuan kecewa...macam hal la...

Ok..setelah melakukan beberapa bacaan penyelidikan...perempuan ni ada beberapa senjata utama yang boleh buat lelaki lemah...bukan tubuh badan yang mantap jadi faktor utama...tapi seperti berikut:

1. Mata
Mata lah punca segala2...bak kata pepatah..dari mata turun ke hati...dari hati turun ke macam2...haha...bahaya tu...sekali dia pandang mmg goyang gak la iman...tak kisah la perempuan tu lawa ke tak lawa ke...mmg komfom goyang punyala iman...boleh buat diri terasa hensem sekejap...haha

2. Mulut
Mulut lagi la bahaya...lagi2 kalau jenis perempuan yang pandai bercakap...mmg tergoda...pandai memujuk...muncung2 sikit..bajet kiut la...tapi muncung tu la yang wat lelaki lemah semangat haha...bibir perempuan ni dia lain macam sikit...ada daya penarik dia tersendiri...lagi2 kalau dah kene lipstik merah...lagi menyerlah bibir tu...dari jau dah boleh nampak...

3. Suara
Suara tak payah cerita lebih la...sapa yang tak pernah bergayut...bagi sapa2 yang pernah buat maxis supersaver dulu tu...yang 2rgt boleh gayut 12 jam tu...macam2 no kol...tah sapa2 tak kenal pun kol gak...pastu sok pagi kuliah sume tak pergi...haha...kol dengar suara je...baru dengar suara dah terpikat...dah boleh bayang perempuan tu camna...power tak lelaki??haha...bayang jela boleh...tapi kebanyakan suara je sedap kat hp...tapi jumpa tak tak lawa pun...

Em ok..tu je kot...3 senjata utama perempuan melemahkan dan menurunkan level keegoaan lelaki ni...yang paling perfect kalau perempuan tu ada tiga2 senjata tu...boleh pegang dunia kot...

p/s:ada yang lain...yang tak setuju...boleh la kongsi2 kat sini eh...haha

Wednesday, 20 April 2011

Pendrive Dan Kondom

Bila Kekreatifan disalahgunakan...jadilah macam-macam jenis punya produk yang mengarut dan berunsur kelucahan...macam2 jenis la...cam patung barbie...lucah tu...ada tabung bentuk kemaluan...lukisan2 lucah...macam hal macam2 bentuk kreatif dorang ni...sampai pendrive pun tak terlepas daripada kreatif kelucahan ni...adoyai...haha


Kondom pun ley jadi pendrive sekarang ni...ish3...kaki blue suka kot benda2 ni..haha

tapi aku suka pendrive yang satu ni...

Lapa boleh makan terus...mmg sesuai untuk blogger2 tegar yang asek lupa nak makan...haha

Siapa Ted William Sebenarnya

Siapa Ted William sebenarnya...jom sama2 kita siasat....tapi ikut pencarian aku...dia ni banyak sama dengan barack Obama la...90% seiras...haha...bak kata pepatah...adik beradik tapi lain mak dengan lain bapak...camtula...
Adakah patut kita panggil dia Ted Obama Schwarzenegger

 ataupun...
Ted Entah Obama

siapa ted sebenarnya ni...haha...misteri gila la....cam banduan pun ada gak...

walau sape pun dia...sekarang ni dia dah berjaya hidup dia kat dunia ni....dengan kebolehan suara emas dia mengubah hidup dia dari susah jadi senang...kita bila lagi??haha

Pengaruh Filem: Apabila Jahat Dianggap Baik


Dulu time kita kecik2...kalau kita tengok cerita pape mesti kita cop nak jadi hero dia...macam power ranger, flashman, superman, dragon ball, macam2 lagi la...semua filem2 dulu orang baik adalah hero....orang jahat musuh..hodoh plak tu...sapa2 pun taknak jadi jahat...


tapi filem2 sekarang....dah tak macam tu lagi...orang baik bukan watak utama..orang baik adalah watak yang lemah...tapi sekarang ni orang jahat adalah watak utama dia...Watak jahat tapi diceritakan dalam cerita dia ni seorang yang yang baik...macam hitman....the mechanic...banyak lagi la...keje dorang bunuh orang..tapi still dianggap baik kan....pastu budak2 pun tengok cerita tu...mmg budak2 kecik bawah 18 tahun xley tgk...senang terpengaruh...tapi lama2 cerita tu kuar gak kat tv....kat dvd...sapa nak larang dah...xde pun orang nak tangkap kanak2 bawah umor tgk cerita 18sx,sg,pl bagai la tu kan...haha...lagipun orang dah lebih 18 tahun pun banyak terpengaruh gak pe...


Lagi satu...filem2 orang jahat adalah baik bukan Luar negara je ada...Malaysia sendiri ada filem2 cam tu...rempit...kl menjerit...kl drift...banyak lagi gak kot...cerita pasal ganster2....mmg ok cerita2 tu...mencuba kelainan dalam industri filem malaysia...tapi kanak2 pun semakin berubah gak...aku tengok sekarang kanak2 dah pandai merempit...cepat gila dorang pandai...zaman aku dulu...hingus pun meleleh lagi kot sume...haha...pengaruh2...makin banyak la orang tak baik kat dunia ni nampaknya...keje tak baik nampak baik...''biar orang lain cakap kita apa...yang penting kita tahu sapa diri kita''...pergh...ayat mmg xley bla...dah jahat tu jahat gak la...haha...

Nasihat aku kat orang seni tanah air....buat la filem yang berilmiah sikit...xyah la buat filem yang merosakkan minda je...orang jahat buat jahat..orang baik buat jadi baik...buat sume untuk tontonan umum...kita bukan boleh kawal penonton pun kan...haha...

p/s: ni je kot pandangan aku kat dunia seni sekarang...jangan marah...haha

Tuesday, 19 April 2011

Kisah Forwad Message...

Assalaumualaikum w.b.t...selamat pagi....nak tanya korang la...pernah tak dapat msg2 peringatan agama la...pastu last sekali di suruh sebarkan kat 20 orang yang lain...kalau tak sebar ada malapetaka menimpa kita??pernah tak dapat...apa persaan korang kalau dapat msg2 camtu...nak balas taknak??

Aku pernah gak dapat...tapi setelah sekian lama tak dapat malam tadi dapat balik...suruh sebar kat 20 orang kalau taknak kene petaka...gila ke apa...aku forwad kat sorang je...tu pun aku padam ayat last dia tu...mmg baik sebarkan msg2 peringatan camtu...banyak nasihat...lagipun mmg dituntut islam sebarkan perkara kebaikan...tapi kat sini perlu ke nak highlight sampai kene nasib malang kalau tak sebar...orang yang dapat msg tu pun xde mud dah nak baca kalau ada ayat last camtu...

Lagipun...dalil mana...hadis mana dorang baca kalau tak sebar dapat mala petaka...msti kene sebar guna msg gak ke...kalau cakap xboleh...mcm ada propaganda syarikat komunikasi nak cari untung lebih plakkan...haha...

aku bukan tak sokong sebar msg2 camtu...aku suke...tapi pasni kalau ada yang dapat msg camtu...kalau nak forward...ayat last tu padam je...biar kita sebar sebab keikhlasan kita..sebab nak dapat keredhaan Allah...bukan sebab nak lepas batuk kat tangga k...aku bukan power sgt dalam bab2 agama ni...kalau pandangan aku ni salah...tolong betul kan eh...sama2 kita betul memperbetulkan diri...

Monday, 18 April 2011

Kembali Beraksi

Assalamualaikum w.b.t...bersyukur kita kehadrat ilahi dengan limpah kurnianya dapat lagi aku buat entry...haha..em akhirnya modem streamyx rumah aku dah ganti baru...selamat ada waranti lagi...kalo tak kene la kuar duit beli baru...huhu...Sekarang aku dah boleh kembali berblogging macam dulu2 balik...kalau tak kongsi wireless rumah sebelah jela....laju mmg laju...tapi nak bukak blog xley...lembab gila...tu yang menyepi je 2 hari ni...so arini pasni aku akan teruskan kerjaya partime aku ni...review teman2 punye blog yang join segmen aku ritu...pada yang berkenaan...sory lambat review eh...bukan sengaja pun haha...

Sebelum aku mula beraksi...Entry ni aku nak kongsi la cerita pasal komik yang aku baca 2 hari ni...cerita 20th century boys...bes gila..bagi aku la...cerita pasal impian kanak2 nak hancurkan dunia..tapi bila dah besar apa yang dorang plan kecik2 dulu tu jadi betul2 lak...mmg best...2hari tak keluar rumah semata2 nak habiskan baca dia...242 episod tambah 16 episod kat 21st century boys lak...gila tak??haha...ni pun aku baru pas tgk movie live action dia yang ketiga...yang last la..best la...aku mmg rekomen korang tengok cerita ni...banyak maksud2 tersirat...tapi yang paling aku suka lagu dia...suda lala guta lala...sempoi gila...Jom layan lagu ni...


Suda lala Guta lala...dah layan eh....best tak...haha

Saturday, 16 April 2011

Tutorial Share Button Facebook

Ok...kali ni aku nak start bertutorial plak...aku nak ajar camna nak buat share button facebook...penting tu sharebutton...boleh tingkatkan trafik gak tu...haha...dulu aku dah buat...tapi aku tukar template aku lupa coding dia plak...aku tengok cari kat internet dia suruh link kat facebook developer kot...lupe lak..tapi yang ada like button je...haha...

So..kali ni aku dah jumpa balik...demi taknak lupe lagi..aku abadikan la dia dalam entry ni..hehe...

ok..bagi sapa2 yang belum buat dan nak buat...ada 4 step je yang penting...


Step 1:
Log in blog anda>>pergi ke dashboard>>pergi ke design>>edit html>>expand widget template...


Step 2:
Pilih salah satu stail sharebutton yang korang suka...yang ada jela eh...dah pilih ikut step 3 lak...



Facebook Share Button Style 1
Code Facebook Share Button Style 1 Belah Knan Atas
<div style="float:right;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='box_count'/> 
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>

Code for Facebook Share Button Style 1 Belah Kiri Atas
<div style="float:left;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='box_count'/> 
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>

Facebook Share Button Style 2
Code Facebook Share Compact Button Style 2 Belah Kanan Atas
<div style="float:right;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/> 
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>

Code Facebook Share Compact Button Style 2 Belah Kiri Atas
<div style="float:left;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/> 
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>



Step 3: 
Tekan ctrl+f...cari kod ni <div class='post-header-line-1'/>
Copy coding sharebutton kesukaan korang pastekan kat bawah dia...


kalau korang tak jumpa kot atas ni..korang cari lak kot ni <data:post.body/>
pastu copy pastekan coding sharebutton korang sebelumnya...


Step 4:
tekan preview...kalau takde error...boleh la save template dan nikmati perubahan pada blog anda...hehe


p/s:nampak serabut sikit la entry ni...tak pandai aku nak bagi tutorial ni nampak menarik...banyak lagi aku kena belajar ni...


Lagi Lagi Gambar Kantoi Main

Ini bukan entry lucah eh walaupun tajuk kedengaran macam lucah sikit...haha...gambar haiwan je kot...haha
Kalau ikut gambar2 ni...perangai manusia ikut binatang ke...binatang yang ikut perangai manusia ni main sampai kantoi2 ni..haha




Seronok singa tu sampai ternganga2 dia haha..tapi selalu dah aku tgk scene camni...kat rumah aku banyak..
tapi kucing la yang buat...kadang2 ayam...lalat pun penah nampak gak...haha


Kecelaruan Identiti

Ada sesetengah orang daripada kita...dia kompius dia ni lelaki ke perempuan....tu pasal ramai bapok2 wujud kat dunia...tak bapok pengkid...sama jela tu..kalau mmg dari lahir dia cam tu tak pe...ni tak dulu time sekolah otai..kaki pukul...aktif sukan...tau2 dah besar lama tak jumpa...jadi bapok maknyah plak...adoyai macam2 dunia sekarang ni...ramai betul yang suka tempah neraka...tu kes kecelaruan jantina...tapi camna kes kecelaruan identiti...bukan manusia je yang boleh benda lain pun ada gak....comtohnya...jeng jeng2..
                                                  
pokok kelapa yang menyangka dirinya pokok rambutan

ni gila...tala otak punya olang...

arnab yang sangka dirinya kucing

kucing yang sangka dirinya arnab...sama je cam gamba atas?

Buaya ke kasut???celaru2...huhu


yang ni apecer...rekaan atau betul2 bercelaru...haha

Setiap Yang Jadi Ada Hikmah Di Sebaliknya

Warghh...modem streamyx rumah aku dah rosak...terbakar semalam kena sambar petir...yang peliknya bukan rumah aku je...sampai 4 rumah kena sekali gus...haha...apasal la modem tu yang terbakar...kenapa tak lampu ke...kipas ke...peti ais ke...penting wo internet bagi kehidupan seorang student...lagi2 blogger cam aku ni...haha...Tapi semalam mmg petir kuat gila la...nak kuar rumah pun tak berani...kilat sambar menyambar depan2 rumah je...dah macam orang amek gambar aku tgk cahaya2 dia...banyak sangat kot setan kat kawasan rumah aku ni...kena buat amal ibadah lebih ni...haha...tadi pun ada kilat2 sambar menyambar gak..selamat tak teruk cam semalam...bergelap lagi la kampung gangsa kalo camtu...
camni kot kilat semalam tu...haha
Walaupapepun...syukurlah ada petir camtu semalam...kurang la sikit gejala maksiat kat bumi malaysia ni buat satu malam...ada hikmah tu...mana yang suka bukak blue tu dah tak boleh bukak...mana yang nak pegi dating tak boleh pergi...mana yang banyak asgment nak buat dah boleh rehat satu malam...banyak hikmah tu...cuma yang tak best bagi aku...aku tak dapat nak update blog untuk semalam...haha...sepatutnya aku kene review blog helmi...terpaksa tangguh...insyalah sok aku review dua blog sekali gus k...

p/s: aku nak download movie banyak2...kepada rumah sebelah...mintak maaflah kalau internet korang slow    eh...haha


Thursday, 14 April 2011

Kaedah Penulisan Angka Yang Sebenar

Korang tau tak angka2 ni 0123456789 ni berasal daripada mana??ada banyak sumeber mengarakan dia berasal daripada tulisan2 kuno..macam sanskrit..banyak lagi la...Tapi ada satu lagi...selepas beberapa kajian dilakukan...Angka2 ni sebenarnya berasal daripada nombor dalam perkataan arab...dia ejas2 ubah sikit2 jadi la angka yang sekarang ni...lagipun Orang Islam lah yang pertama kali mempertemukan sistem nombor ni menggatikan angka roman yang susah nak tulis tu...

Lagi satu...kat bawah ni ada contoh kaedah penulisan angka yang sebenar dan sebab apa dia dapat nama tersendiri dia tu...jom terjah...





Haha...pandai2 je dorang ni kan...bijak2...

IKLAN DARI NUFFNANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...