Monday, 28 February 2011

Aku Nak Jadi Pembunuh!!!


Assalamualaikum w.b.t...Apa yang aku dah cakap ni...adakah aku dah gila...banyak lagi benda baik boleh buat...pembunuh gak yang aku pilih...aku xkesah apa yang korang nak cakap...aku tetap nak jadi pembunuh gak...Demi masa depan yang baik...ni jela satu2 caranya...huhu


Gambar Hiasan
Gambar Hiasan
Gambar Hiasan
Gambar Hiasan

Aku nak jadi pembunuh bukan pembunuh yang merampas nyawa benda hidup...yang macam kat atas tu...dosa tu..aku nak jadi Pembunuh Malas...Aku nak berjaya dalam kehidupan ni...aku nak update blog setiap hari...MALAS selalu menyusahkan aku...haha




Marilah korang sume sama2 dengan aku...kita berdoa menjadi Pembunuh Sifat Malas...
Mintak dijauhi sifat malas...
Supaya kita menjadi lebih rajin pada hari mendatang...
amin...

Sekian...

Sunday, 27 February 2011

Seram-Gambar2 Hantu

link sini
Assalamualaikum w.b.t...tadi tengah aku usha2 blog tadi...sambil2 nak cari idea ni....aku tejumpa satu cite seram...nak kata seram xdela sangat..tapi menakutkan gak la...kalo korang nak tgk lebih lanjut folow

Bawah ni contoh2 gamba hantu
link sini

link sini
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ada yang terkena x???
sape2 yang dah terkena bole la jadi mbe aku...haha...
act aku dapat link ni dari pada 
Hampeh tul...

sapa yang terkena tu..aku mntk maaf eh...jangan mara...
Sekian...

Engineer Memang Best

Assalamualaikum w.b.t...dalam entry yang ni aku xcite banyak la...cuma aku kagum dengan pembinaan jambatan ni...betul2 kreatif....siap boleh lalu bawah air tu...

Terjemahan:
Jambatan ni menyambung kan Antara Denmark Dengan Sweden
Dia Buat design macam ni sebab nak bagi kapal lalu...

Sekian..

Saturday, 26 February 2011

Hanya Untuk Orang Genius

Hanya untuk yang suka matematik...
Sebenarnya time aku cari maklumat nak buat asgment..aku terjumpa satu page ni..
Cube korang Kira Soalan Matematik ni??
Soalan untuk Grade 3 je ni...

EGG+EGG=PAGE
Berapakah nilai bagi setiap huruf di atas???
syarat dia G-E=1...
-
-
-
-
-
Xdapat lagi...
ok hint yang kedua...
E>5 
baru ley dapat jadi 2 digit..
Contoh:
  5
+5
10
-
-
-
-
-
xdapat lagi...
G pun sama kene lagi besar dari 5...
Contoh:
  55
+55
110
-
-
-
-
-
Dapat x??
Ok la..kita testing satu2...
macam yang kita tau..
EGG+EGG=PAGE
G-E=1

G=5
5+5=10
5-0=5....xbetul

G=6
6+6=12
6-2=4....xbetul

G=7
7+7=14
7-4=3....xbetul gak

G=8
8+8=16
8-6=2....xbetul gak

G=9
9+9=18
9-8=1...ya tepat sekali...

So..kita dah tau 
G=9
E=8

jadi...apakah nilai bagi A  dan P...

Mari kita kira bersama2...
  899
+899
1798

jadi..
PAGE=1798

P=1
A=7
G=9
E=8

haha...dah selesai akhirnya....harap korang paham lah eh...kalo xpaham gak...cuba buat sendiri...xdapat gak...anda mmg xberbakat dalam matematik ni...

Sekian




Friday, 25 February 2011

Peter Pan Kena tangkap Polis???


Assalamualaikum w.b.t...Peter Pan Kena tangkap Polis???ni bukan ariel peterporn...tapi orang yang berpakaian Peter Pan katun tu....bukan dia sorang je...ramai lagi karakter Kartun yang kene tangkap...apa kes...aku pun xtau la...dorg nakal sgt kot..haha


Peter Pan


Fairy kat peter pan...tinker Bell kot nama dia...


Mickey Mouse


Winnie The Pooh


Spiderman pun kene...ape cer??


Santa Claus Pun Xterlepas gak...


apekah ni??


Penjahat star wars...logik la kene tangkap


Apa yang dia dah buat sebenarnya ni??



Alala sianya...haha


Kambing???orang politik selalu la camni..haha

Ok...moral of the gamba kambing...sapa berkuasa dia akan menang kat duia ni...tapi ingtlah..Ada yang lebih berkuasa kat Alam ni daripada Kita semua..Iaitu Yang Maha Pencipta...

Selamat Beramal

Sekian

Wednesday, 23 February 2011

Dragon Ball Berevolusi Lagi??


Assalamualaikum w.b.t...Dragon Ball berevolusi lagi??sebenarnya xda pape pun...saje nak share gamba musuh2 dalam dragon Ball ni...tapi dalam bentuk lukisan yang lain la...stail gak pe...

Kid Majin Buu

Cell

Fliza

Cell

Majin Bezita

Ok...ni je...hehe

Sekian..

Jawapan:Apakah Yang Pelik Pada Lukisan Ni??


- Corong asap ngn pondok sebelah rumah xde bayang...


- bayang2 anjing salah arah

- ladang di bajak pada waktu menuai

- xde engsel kat pagar

- bayang pagar melengkung dan salah arah jugak

- rumput yang lelaki tu pijak sama tinggi dengan dinding  pagar

- takde peladang yang kawal kuda tu

- Lelaki 2 sama besar dengan rumah

- ada tempat duduk atas kuda

- kuda 2 macam bajak mengundur

- ada kambing yang xde kaki

- ada kambing ekor anjing

- rumah tu ada tangga tp xde pintu

- ada dahan pokok salah tumbuh kat pokok lain

- pokok kat belakang xde daun...tapi bukan musim luruh

- terdapat dua arah angin berbeza....pokok arah lain..asap arah lain..


Apakah Yang Pelik Pada Lukisan Ni


Assalamualaikum w.b.t...bak kata pepatah...lukisan membawa seribu maksud tersirat....lukisan adalah misteri...walaupun begitu terdapat beberapa kesilapan yang disengajakan pelukis untuk kita menilai...contohnya lukisan kat bawah ni...

Cuba korang cari apa yang pelik kat lukisan ni...
Sambil2 tu boleh la menguji daya penaakulan sekali

Selamat Mencuba...
Klik Gamba Untuk Lagi Clear

Jawapan Dia Pada Link ni...

Good Luck Sume...



Tuesday, 22 February 2011

All About Animal- Jerung - part 2/2

Ok...sambungan pasal cite jerung semalam...

Setiap tahun...sebanyak 100 serangan jerung dilaporkan...
tapi hanya 10 kematian dicatatkan...

Jerung Yang Terkorban
TApi tau kah kita...setiap tahun beribu2 ikan jerung mati sebab manusia...sejak tahun 1950 lagi..paru2 jerung digunakan untuk membuat vitamin A...sirip dia buat sup..kulit dia buat barang perhiasan..gigi dia buat tangkal..macam2 lagi la...
 Bagi jerung...kita(manusia) adalah yang paling mengancam mereka...

Jerung Terdapat beberapa sensor istimewa untuk mengesan mangsa...
Dia punya deria bau sgt tajam..dari jauh dah boleh bau darah..
mata dia macam mata kucing..boleh tgk dalam gelap...
pastu dia pun ada pengesan getaran untuk mengesan pergerakan..
ada jerung boleh kesan medan elektrik dari mangsa...

Jenis2 jerung...

Jerung Angel
BErbentuk macam ikan pari..cuma xde sesungut...dia makan haiwan kecik kat dasar laut..gunakan teknik penyamaran pasir

Jerung basking
Jerung ni adalah yang kedua terbesar...lebuh kuran 30 kaki dengan berat 8000 pound
Makan Plankton

Jerung Blacktip Reef

Jerung ni panjang dia lebih kurang 6 kaki...kaler dia hitam kat atas putih kat bawah..
selalu jumpa kat akuarium

Jerung Biru

Panjang Dia lebih kurang 12 kaki...jerung paling laju...suka melompat kat permukaan air..
selalu suka makan sotong...tapi pernah dilaporkan menyerang manusia


Jerung Bull

Ketiga bahaya kepada manusia..
boleh hidup kat laut masin ngn tawar...pernah di jumpai kat sungai Mississipi.


Jerung Cookie Cutter

Jerung kecil kurang dari 2 kaki...makan hidupan kat kulit ikan paus atau dolphin...


Jerung Goblin

Jerung yang amat pelik...
pernah dijumpai kat jepun pada tahun 1898
dikatakan telah pupus...


Jerung Putih

Jerung paling Bahaya...panjang 12 kaki..berat 3000 pound..
kelebihan dia...boleh kuarkan pale kat permukaan air..

jerung hammerhead

xpernah serang manusia..tapi dianggap bahaya sebab size dia dan dia pun karnivor jugak..
kepala macam hammer meluaskan lg penggunaan sensor dia..


Jerung Mako

Selalu kene tangkap..
boleh berenang 43 batu sejam...
suka melompat..kadang naik atas bot...


jerung harimau

Kedua terbahaya..
makan semua benda..
kusyen bot,..jam loceng...macam2 lagi pernah dijumpai dalam perut dia


jerung paus

Jerung terbesar...biasanya panjang 25 kaki..tapi boleh mencecah sampai 45 kaki...
berat dia 30000 pound..
makan plankton...

Em ok...sekian info sedkit pasal jerung...anyak lagi jerung yang wujud..cam jerung nurse..jerung zebra...jerung links macam2 lagi la...boleh carik kat google...hehe...

harap info ni adala berguna kat korang eh...
gudluck..

Sekian

All About Animal- Jerung - part 1/2


Assalamualaikum w.b.t...sebagai peminat binatang...aku nak cerita la pasal binatang2 gak...tapi binatang pertama aku nak cerita ialah pasal ikan jerung...

Harap korang enjoy eh...

jerung putih

Ikan Jerung(Shark)
Jerung Tergolong daripada spesis ikan dalam kumpulan Chondrichthyes.
Ianya dikatakan hidup sejak zaman Dinasor lagi...



Gigi
Gigi Jerung ni xpenah habis...kalo patah dia sentiasa tumbuh baru..bnyk gigi spare..Tgk dari bentuk gigi...sah2 dia ni jenis karnivor...dia makan daging ikan lain..kadang ada gak jerung yang makan jerung lain...

Kulit dia adalah lebih keras dari kulit2 ikan biasa...
tulang dia terdiri daripada tulang rawan...so..badan dia jadi flexible gile la..



Jerung Paus
Walaupun jerung tu ikan yang ganas...tapi bukan semua adalah karnivor...ikan jerung yang besar macam jerung paus...dia makan plankton je...


Jerung putih(Great White shark), jerung harimau(the Tiger shark), Jerung Tukul( the Hammerhead shark) adalah antara jenis jerung yang pernah menyerang manusia dan dikategorikan sebagai berbahaya..., Jerung Mako ngn Jerung Bull shark kurang bahaya. 

Setiap tahun...sebanyak 100 serangan jerung dilaporkan...
tapi hanya 10 kematian dicatatkan...

TAmat part 1...nantikan sambungan kisah jerung ni esok...hehe...

IKLAN DARI NUFFNANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...