Thursday, 31 March 2011

Misteri Pembiakan Tumbuhan

Seperti yang kita semua tahu...yang kita penah belajar kat sekolah rendah sampai la sekarang...tumbuhan tumbuh dengan beberapa kaedah...macam keratan rentas batang....anak pokok...daripada daun...macam2 la..tapi satu je yang kita tak belajar kat sekolah...teknik rahsia pembikan tumbuhan...macam gamba kat bawah ni...rasa2 teknik apa ni?haha...


Haha...gurau je...takde pun teknik ni sebenarnya...sebenarnya nak cerita pasal gamba2 kat bawah ni je...pelik tapi benar..tembikai petak la...ubi bentuk kaki la...tangan la...ada yang jadi secara semula jadi...ada gak yan jadi sebab teknologi pengkacukan tumbuhan...

tembikai ni dia kacuk dengan buah apa sampai jadi petak ni??pelik2...



Apa yang penting...segala yang terjadi kat dunia ni...adalah semua dengan keizinan Allah s.w.a...
ada hikmah tu allah jadikan bentuk2 pelik2 ni...



Wednesday, 30 March 2011

Kurus Itu Menarik...Tapi??


Dalam dunia ni sapa xnak bertubuh cantik...sume orang xnak gemok..xnak boroi...sume orang nak jadi kurus...kalo boleh aku pun nak jadi kurus gak cam 2 tahun lepas...haha...
tapi...dalam kita nak kurus2 tu...ada gak antara kita yang terlebih kurus...
anorexia

penyakit dorang ni dikenali sebagai anoroxia...iaitu penyakit xnak bersyukur dengan kejadian tuhan...kan da kene bala kurus...tapi gamba kat bawah ni macam hepi plak kan dia...pelik2...haha




Macam2 la manusia sekarang ni kan...huhu

Tuesday, 29 March 2011

Di Mana-Mana Sahaja Asal Boleh

Bayangkan tengah-tengah kita berjalan2...berseronok...tiba2 kita berasa sakit perut...pas tu time tu toilet jauh gile...tapi dah tak tahan sangat ni...nak xnak...terpaksala jalan berkemut2 g cari jamban..haha...

Tapi dengan ke'open minded'an masyarakat sekarang...toilet atau lebih dikenali sebagai jamban...
kini boleh didapati di mana2 sahaja...di tengah2 bandar..di taman rekreasi...dan pokok sekitar kita...
mmg open...




Jangan Malaysia ada wat camni gak dah la...
malu do nak guna...haha

Monday, 28 March 2011

Baru Dan Baharu..Sama Atau Berbeza?

Assalamualaikum w.b.t...sempena template baru untuk blog aku ni...aku nak buat la satu entry khas pasal baru hehe...baru dengan baharu tu sama ke berbeza??rasanya ramai tak tau kot...cikgu aku dulu cakap baru ngan baharu tu berbeza..pastu ada cikgu lain plak cakap sama...

so..untuk menyelesaikan masalah..aku carila maklumat kat google...so..aku dapat tau baru dengan baharu ni sama..dan berbeza jugak??camna tu...aku pun xtaula haha...tokoh2 bahasa pun masih berdebat lagi dalam isu ni...takkanla aku nak tolong dorang setelkan lak kan...eceh...

Ok la..tapi yang pasti baru-baru dengan baharu-baharu adalah berbeza...baru2 menunjukkan masa...baharu2 lak sejenis ikan...bahasa saintifik dia Drepane Punctata...


Drepane punctata



ok la...da habis mengarut...harap enjoy eh...

Sunday, 27 March 2011

Hodoh Bodoh


Apa pandangan korang dengan gamba2 kat bwh ni??dorang sedar ke xsedar yang cara pakaian dorang ni sebenarnya menampakkan lagi kehodohan dan kebodohan diri...Bagi kita yang tengok...perlu ke tegur orang2 kategori berfesyen hodoh ni??






Kalo dia xpela...aku paham xde akal..yang lain2 tu?haha

Apa pendapat...pakai seluar nampak bontot...nampak isi dalam suma la...xpayah nak imagine2 dah...haha...

Saturday, 26 March 2011

Apakah Butoh Itu?

Buto..ataupun butoh ataupun butuh...kalo kat Malaysia ni sebut perkataan tu mmg nak mntk pelempangla...tapi bukan buto mencarut tu aku nak cerita la..haha
Butoh kat Jepun...ni adalah seni tarian slow motion...tapi serius Mmg cam buto..


Haha...macam2...sebutan sama tapi maksud lain...

Seleberiti Dan Plastik


Hmm...Pembedahan plastic..ramai orang sekarang terutama selebriti yang suka men bedah2 ni...bukan artis Holiwood je...artis kita sendiri..artis melayu pun ada buat gak...cuma siapa..kene siasat sendiri la..haha...

Pembedahan plastic ni dalam agama xsalah...yang jadi salah bila buat sekadar untuk kemegahan...kalo untuk perubatan dibenarkan...contoh kalo muka melecur kene bakar..maka dibenarkan la...

Kat bawah ni ada beberapa gamba pembedahan Plastic...betul xbetul..kita sendiri boleh nilaikan...








aih...dia pun nak...
Camne..??bukan semua pembedahan tu menuju kepada kecantikan kan...menuju kepada kehuduhan adala...haha...





Realiti Kehidupan-SPM

Baru2 ni kita semua ada dengar cerita pasal budak nak bunuh diri gara2 result SPM xbaik..tu cerita yang diketahui..kalo ikutkan berapa ramai lagi yang rasa nak bunuh diri pasal xskor dalam SPM...bukan SPM jela...sume jenis exam la...pmr ke...pts ke...metrik ke...degree ke...kalo xskor mmg tekanan perasaan kan...

tu baru cerita pasal exam...belum lagi masalah hidup...hutang keliling pinggang..nak makan xde duit...macam2 lagi la...mmg makin bertambah2 tertekan la punya...

Tapi kenapa dorang sume tertekan sampai macam nak bunuh diri...xpelik ke...Kalo nak ikutkan kehidupan ni sebenarnya satu tempat peperiksaan kehidupan akhirat...kita calon2 dia...berapa banyak kali kita dah gagal dengan peperiksaan ni...xrasa berdosa langsung kan...nampak sangat akhirat xpenting...kalo SPM fail...pergh...hina gila rasa...Dunia2....

"Kita Merancang Allah Juga Merancang.Sesungguhnya Allah Adalah Sebaik2 Perancang"

So..apa yang kita nak risaukan...selagi kita ikut apa yang Allah suruh...maka baiklah hidup kita kat dunia ni...lagi2 kat akhirat nanti...InsyaAllah...

Reunion

Reunion...hmm...dak2 sekolah aku sekarang ni tengah rancak planning nak buat reunion lagi...aritu dah buat..tapi aku xdapat pegi..kali ni dorang planning time aku LI..xdapat pegi lagi...haha...tah bila la baru aku dapat join reunion ni kan..huhu...

Sebut pasal reunion...bukan kita2 budak2 muda je semangat...orang tua sekarang pun sama gak...buktinya cam satu gamba kat bawah ni...siap pakai baju sekolah lagi....haha...


Ni baru betul2 reunion....dah tua baru jumpa semula...
tapi takut xsempat la plak nanti...haha

Sekian...

Friday, 25 March 2011

Usain Bolt Dalam NFL

Usain Bolt..seorang pelari pecut yang banyak kali memecahkan rekod dunia yang dia cipta sendiri...sungguh laju dia ni kan...
tapi camna kalo dia lari dalam NFL American Football??adakah laju seperti di atas track..ataupun sebaliknya...
mari sama2 kita saksikan...


Amacam...sampai cakap pun jadi slow..haha

Persoalan Dan Persoalan...


Gambar janin selepas pengguguran...rasa2 korang camna??sapa golongan yang selalu menggugurkan kandungan ni??kenapa ada orang menggugurkan kandungan??kenapa ada orang yang tolong gugurkan dia???
kenapa2 dan kenapa??sapa yang salah??why is this??banyak betul persoalan kan...

Kat bawah ni ada gambar janin yang telah digugurkan....xtaula dia gugurkan sebab apa..tapi janin ni mcm dah cukup sifat je kan...


Em apa korang rasa??walaupapepun...bagi golongan yang suka men gugur2 anak luar nikah ni...harap2 dorang dapat hidayah la nanti...Jangan Sampai Malaysia kena bala besar...tempias2 dah lama kena kan..petanda tu...

Selamat beramal...

Thursday, 24 March 2011

Aku Nak Jadi Invisibleman...


Time kecik2 dulu aku ada satu impian...aku teringin nak jadi orang yang boleh hilang2...cam halimunan la...
bahasa komerisal dia..invisibleman...kenapa aku nak jadi orang halimunan???sebab macam2 ley buat kalo orang xnampak..pastu banyak lagi la..haha


kan best kalo aku betul2 ada kuasa tu...kompem Test control tadi aku fullmark...hehe



Kalo korang rajin..singgah la blog membe aku baru kenal ni k...

Wednesday, 23 March 2011

Ujian Pemikiran..Ada Berani??

Ujian Pemikiran??xdela ujian pun...santai je sebenarnya...
saje nak tunjuk kat korang gamba kat bawah ni...saje nak tau apa yang pertama sekali mata korang nampak dengan apa yang pertama otak korang fikir...hehe


So..apa yang pertama sekali mata korang nampak...ape otak korang fikirkan??cecite2...haha
Tengok tahap mana kebersihan otak korang...

Tuesday, 22 March 2011

Tali Pinggang Kesihatan

Assalamualaikum w.b.t...fesyen...apa yang korang semua paham pasal fesyen??kita sebut fesyen je mesti kita semua bayangkan pakaian terkini kan...kalo dah sebut pakaian tu...mesti termasuk dengan tali pinggang kan...
so..kat sini aku nak perkenalkan tali pinggang yang ada ukuran...
Dengan memakai tali pinggang ni kita akan senang melihat perubahan bentuk badan kita...
so senangla kita nak control diet kan..hehe



So...sapa nak try...boleh beli kat butik2 terkenal...kalo nak jimat..buat sendiri pun boleh...
lagi stail kot..haha

Selamat Mencuba...

Monday, 21 March 2011

Tiada Yang Mustahil


seorag budak yang tiada kedua kaki ingin bermain dengan rakan2

gajah yang ingin berluncur air

seekor kambing cuba meniru perbutan batu


Ilham daripada filem animasi up

Dalam hidup ni takde yang mustahil...semua boleh menjadi kenyataan kalau kita ada impian...
syaratnya kene usaha..doa...tawakal...xputus-asa..insya allah berjaya...haha

Sekian..wassalam...

Selamat Beramal

IKLAN DARI NUFFNANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...