Wednesday, 9 February 2011

Rokok Oh Rokok

Assalamualaikum w.b.t....

Aku harap korang semua sihat sejahtera dari segi zahir, batin, mental dan fizikal...haha...

Contoh2 Kotak Rokok

Harga rokok sentiasa naik

Arini aku nak kongsi pengalaman aku sebagai perokok dengan korang sume....Macam yang kita sendiri tau la kan..macam2 kempen yang kerajaan buat untuk rokok ni...taknak merokok la...merokok membahayakan kesihatan la...hari tanpa rokok la...macam2 la...sampai skang harga rokok pun da melambung naik..bukan sikit..banyak plak 2 die naik...macam da lumba dengan minyak plak...sapa naik paling banyak kali...haha

Kempen Anti Merokok

Sekarang ni...apa yang peliknya...walaupun da byk kempen kerajaan buat..tapi perokok tetap ada...tetap bertambah...kenapa 2???aku rasa sebab kerajaan xbersungguh2 la...asal la die xstop je import rokok 2...kan senang...xde rokok dah kat Malaysia ni...Tapi aku tau...dorang xkan wat cam 2...sumber pendapatan negara 2...sedangkan arak ngn judi pun ada lagi kat sini..apakan plak rokok kan...

COntoh Gambar yang MEngerikan

Conto Gamba Luar Negara

Pasal gamba2 mengerikan katkotak rokok 2...xde efek pun sebenarnya...lagi kene main2 ada la...mamak bagi rokok winston cap bayi...cap kaki la...kene main ada la...sebenarnya aku rasa gamba2 2 bukan untuk perokok tegar kot...die nak takutkan orang yang bukan perokok cam kanak2 ni nak try je...aku rasa la...

Nusantara Nak kene Tax??

Sekarang ni pun aku dengar cerita nusantara nak kene tax plak...sume rokok murah nak kene tax...bile 2 aku pun xtau la..kalo sume rokok nak kene tax...maknanya harga paling murah Rm6.40 la kan...pokai wo...haha

Kesan Penagihan Dadah

Statistik  Pelajar Ketagih Dadah

So...mari lah sama2 kita cuba untuk berhenti...mmg ajal maut kat tangan tuhan..ramai je perokok hidup lama...tp kalo ikut fakta perubatan..kebanyakan penyakit datang dari asap rokok...lagipun ada satu pepatah ni...Bukan semua perokok penagih dadah...tapi semua penagih dadah adalah perokok...so.,bg budak2 yang baru nak belajar 2...xyah la cube merokok...kemungkinan kamu pun jadi penagih lak nti..hancur masa depan..haha

So..lagi sekali aku ajak..marilah sama2 kita cuba untuk berhenti...aku pun Alhamdulillah dapat la lupe kan rokok 2...cume kadaang je nafsu...ada harapan la nak berhenti 2...haha...cuma yang penting keazaman 2 mesti kuat...kalo setakat cakap tp xbuat x jadi gak kan..hehe...

Kembali Ke Zaman Dulu

Beruk Pun Hisap rokok gak??

Kandungan Rokok

Kandungan rokok


Semoga berjaya...
Sekian

18 comments:

penyisir rambut said...

sy tak suka laki merokok... :)

Anonymous said...

xyah isap rokok.....
adala hikmahnya....

abadi romeo said...

bukan nak menafikan kebaikan berhenti merokok tapi tak semudah ABC..kkalau boleh dah lama aku berhenti..kalau berhenti..berhenti beli...mintak kat kawan..sama je..

ghost writer said...

aku masih seorang perokok...

e. indah said...

agak2 perokok boleh ker hilangkan habit tue? ader ker yg benar2 bjaya ...aku kira sangat susah kan ...tapi apa kata cuba ...cuba lebih baik dari diam asapkan saja duit untuknya

akri zary said...

2 la masalah yang sukar nak atasi...patut kalo nak berenti kene ramai2 berenti...kalo sorang je xtahan wo tgk orang lain berasap...haha

P0polita said...

xtau la nape msih rmai yg merokok lg..

fazreen tan said...

mm..mak dah bg warning....no perokok ea... klau kamu merokok xmustahil mak reject..so..IF.. IF ea... If u really love me...leave it... or.. i leave u...ok??? =)

Anonymous said...

u jump i jump....

Anonymous said...

ak adalah 1 contoh yg mmpu berhenti merokok dgn keazaman yg kuat... ssh tp berbaloi...

Mohamadazhan hjDesa said...

marah punya marah pada Yahudi last2 hisap rokok...huhu.talak guna.hehe

FariehanIbrahim [LBC] said...

lemas bau asap rokok. T_T

say neva to rokok! >.<

MeRaPu said...

hahaha akry kena sound hahahahahaha padan muka kauu..hahaha

Suf_pyanZ said...

wow...
sond direct je...
hahahahah......

atie said...

merapu je..haha..tp best la baca..hehe

semoga dpt berjimat dengan berhenti merokok ye~

Ratu Borak said...

tinggi macam mana harga rokok, penghisap rokok tetap xberkurang....bknkah dikatakan bodoh orang yang merokok ni...isap asap...tempah maut....tiada kebaikan melainkan keburukan...

anti rokok said...

err... apa beza babi dan rokok?

Farha IbuCergas said...

Hish.. pakat2 ler berhenti merokok ni...


xde pekdahnya.. ade babi tuu dalam rokok tu.

IbuCergas

IKLAN DARI NUFFNANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...