Friday, 4 February 2011

Salah Ke Menjadi Si Bodoh???


cerita melayu yang menarik
Asslamualaikum w.b.t...semoga kamu semua berada dalam sihat sejahtera...amin...hehe...em aku baru je lepas tgk cerita Hantu Mak Limah Balik Rumah tadi buat kali pertama...baru lepas dload...nak tgk wayang xde duit...haha...Cite die menarik la..ade la msg2 tersirat yang perlu kita fikir sendiri...
kata2 hikmah
Ok..balik kepada topik merapu yang aku nak cerita...Salahke Menjadi Bodoh???berdosa ke???bagi aku xsalah kita nak jadi bodoh...lagi pun kalo mengikut pemerhatian aku selama aku hidup ni...sebenarnya xde orang bodoh..sume pandai...
Si Bodoh Yang Berjaya
Orang yang di anggap bodoh tapi genius
Allah xkan menjadikan ciptaan die untuk menjadi bodoh...Allah kan Maha Bijaksana..xkan die nak makhluk die bodoh kot kan...haha...sebenarnya kenapa ada orang bodoh kat dunia ni adalah kita sendiri yang menghukum seseorang itu dengan gelaran bodoh dan yang seumpamanya...cam bahalul,stupid,idiot,bangang macam2 lagi la perkataan...
Si Bodoh Patrick pun kadang pandai gak
Aku tanya korang ape maksud bodoh sebenarnya???bodoh ni bukan xley pikir langsung...dorang berfikir...dan orang yang berfikir adalah orang yang pandai...bodoh ni cume amek mase untuk berfikir dan tindakan die slow atau lembab...2 la definisi aku buat terhadap perkataan orang bodoh yang sebenarnya...
anda??
Lagipun kepada sesapa yang terasa diri die bodoh...janganlah rasa segan2 ngn orang lain...Banggala dengan kebodohan diri...orang yang dapat menerima kebodohan diri die akan sentiasa akan berusaha untuk berjaya...lantakla orang nak kata ape pun...dorang tu sume bajet pandai je...padahal same je bodoh...ada orang bodoh belajar...ada orang bodoh xreti buat kerja...ada orang bodoh2...macam2 bodoh lagi...orang pergi sekolah dengan orang xpergi sekolah...mane bodoh??so camne..xtau kan haha...
Inspirasi Kejayaan
Kepada orang yang suke mengaku pandai tapi xpandai...cakap je lebih...pas 2 berlagak lak 2..ingat2 lah...kita bukan hidup sorang2 kat dunia ni...xde sape pun yang suke perangai orang cam 2...kene pulau padan muka...haha
Bergaul dengan orang pandai...kita pun Insyaalah jadi pandai gak
Cume nasihat untuk orang yang lembab ni...terutamanya student2 U...nak berjaya kene la bergaul dengan orang lain yang yang xlembab...jangan hidup sorang2 kat dunia sendiri...cube join membe2 lain...xkesah la yang jahat ke...yang baik ke...join je sume...yang penting pandai bawak diri...sume orang ada cara sendiri kan..jangan kita plak yang jadi kurang aja dah la..haha
JAngan Putus Asa...Allah bersama Kamu
So..,pikir2kan lah...respek each other k...selamat beramal...
sekian

5 comments:

Suf_pyanZ said...

si rambut cendawan pon ade..
hahahaha

XXX said...

i like patrick

topimagine said...

bile drbook nk ade ni..:)

Illy Int said...

yaa yaa !betull tu ta salhh d bodoh..........:))) ske ni hehehe

MeRaPu said...

kowg semua bodoh..hahahhaa

IKLAN DARI NUFFNANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...