Thursday, 10 February 2011

Hari Kekasih Di Malaysia



Assalamualaikum w.b.t...salam sejahtera kepada semua kawan2 bloger sekalian serta pembaca2 yang dihormati...Seperti yang kita tahu...14hb ni adalah hari kekasih atau lebih dikenali sebagai Valentine Day...

Apa itu Valentine Day???aku rase korang sume mesti da tau kan...siap dari asal usul die lagi dah tau...bg sape2 yang xtau bole carik kat Yahoo ke..Google ke...byk info kat situ...

Hari Kemuncak Maksiat

Bila tiba je hari kekasih ni...mulala jabatan pencegah maksiat bertungkus lumus membuat kerja...bukan nak kata dorang xbuat kerja sebelum ni...cuma hari kekasih ni macam kemuncak hari membuat maksiat diikuti dengan malam tahun baru berbanding hari2 yang lain...

Pertubuhan Yang Kuat Menyokong Hari Kekasih Ni

Hari Kekasih ni kalo diikutkan memang amat di larang sekali untuk menyambutnya...tapi ada antara kita masih kuat menyokong...yang menyokong plak 2 bukan kafir...tapi Umat Islam sendiri...Masih Lagi menyatakan hari Kekasih ni xdilarang oleh islam...sesapa yang kata hari kekasih ni Haram jatuh Syirik...apakah Syirik??xde kaitan pun dengan hukum halal haram ni...

Contoh media Massa

Hari kekasih ni bagi aku mmg da xley dibendung..kalo xdicatat pun kat kalender malaysia 14hb ni hari kekasih...tp Pengkapel2 ni tetap akan tau sebab byk media massa yang menyiarkan...Cam tv...majalah2...sume 2 la...dorang ni sume cari publisiti nak tarik customer gune cara ni la...cara2 yang lebih kehiburan dan maksiat...


KOdom adalah hadiah hari kekasih ni??


So...korang sendiri pun boleh pk la kan hari kekasih ni mmg haram...so xyah la sibuk2 nak raikan die...nak membesar2kan hari ni...Lagi2 hari kekasih tahun ni dekat dengan maulidul rasul...hormat la ckt hari kelahiran Nabi kita 2...

So..pikir2kan lah...Nikmat dunia ke Nikmat Akhirat yang kita nak sebenarnya...

Pembuangan bayi berleluasa

Ape cer??

Anda bijak??


Selamat Beramal...

Sekian...

8 comments:

Suf_pyanZ said...

jangan sambut valentines day....

S..U..D..@..I..S said...

subhanallah
macammana nak bendung
bendung iklan dulu.....

Anonymous said...

cerite skit sejarah valentine....
utk dikongsi...

IeDa_IsHiDa88 said...

drpd sambut valentine lbih baik sambut maulidur rasul yg akan tiba nie...

Iszati said...

apa la motif valentines day? x yah kot org islam kecoh celebrate valentines

Joey said...

byk la bayi dibuang bila tiba valentines

entry baru Muka Yang patut anda lempang

bee.k0tt said...

stuju sgt !

NAD_YA said...

haram sambut

IKLAN DARI NUFFNANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...