Thursday, 23 October 2014

Bermula Semula

Setelah lama menyepi ni...memang terasa agak sukar nak memulakan semula bidang penulisan ni...rasanya bukan bidang penulisan je...lumrah...benda dah lama tak buat...memang kekok la kalau tiba-tiba buat semula...selalu jadi masa main futsal...main tak power je mesti cakap "dah lama tak main futsal" ayat nak cover...padahal memang tak power pun....sama la macam berblogging ni...macam-macam benda dah lupa...kena belajar balik dari awal ni...harap-harap ada la yang sudi mengajar tu...

so sekarang ni...rasa nak tukar tema blog ni...dulu banyak post pasal benda-benda merapu...sekarang nak post pasal ilmiah-ilmiah sikit...sikit jela...last-last merapu jugak perginya...memang tak boleh nak dielakkan lagi...memang gua ni jenis merapu agaknya...

Ulamak yang mengajak generasi muda menyukai majlis ilmu juga tidak terlepas daripada fitnah manusia  

banyak masalah dunia berlaku sekarang ni...macam-macam...nak cerita balik pun rasa semua dah tahu...cuma paling terkini sekarang...isu video fitnah melibatkan ustaz azhar idrus...dunia akhir zaman...siapa percaya nampak sangat kebodohan dia...kalau percaya kerana melibatkan parti di hati...lagila penampakan kebodohan itu lebih jelas...apa-apa hal...mana yang rasa was-was betul ke tidak video tu...boleh lah kaji sendiri...ada akal Allah bagi guna la sebaiknya...

sekian...wassalam...

No comments:

IKLAN DARI NUFFNANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...