Saturday, 25 October 2014

1+1=??



Gambar Di atas menunjukkan gambar apa?

Apakah jawapan bagi soalan di bawah ini?

1+1=??

Soalan mudah je ni? pasti ada yang menjawab gambar di atas tu gambar itik...akan ada juga yang menjawab arnab...yang mana satu yang betul??yup...tiada yang salah...kedua-duanya juga adalah betul...bahkan kalau ada yang menjawab gambar penumbuk juga betul...

1+1 pula sama dengan berapa?? pasti-pasti jawapan dia adalah 2...bagaimana pula kalau ada yang menjawab menggunakan asas 2(binary)...pasti jawapan yang diberi adalah 10...betul kan?

jadi, apakah kaitan kedua-dua soalan tu? tidak ada apa pun yang spesel...cuma setiap orang ada daya pemikirannya masing-masing...ada pandangan masing-masing...pemikiran setiap orang tidak sama...ada yang jenis lurus...ada yang jenis kreatif...ada yang jenis putar belit...tapi selagi ianya adalah pandangan...tidaklah salah untuk di ketengahkan...

Perbezaan pendapat ni selalu terjadi dalam hidup kita....kalau macam aku ni selalu kene time dekat site...kontraktor dengan client...banyak sangat kepala...banyak la idea dia...sepatutnya perkara baguslah kalau idea banyak...tapi kalau dah kene paksa ikut idea dia seorang...tu yang tak bagusnya...apa guna kejar kpi kalau orang sekeliling benci?? 

Haish...macam-macam...

Ada kaitan ke??hentam saja lahh....
  

No comments:

IKLAN DARI NUFFNANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...