IKLAN DARI NUFFNANG

Wednesday, 6 April 2011

Gereja Terbesar Di Asia Tenggara

Malaysia...sebuah negara yang Agama rasminya Agama Islam...tetapi Islam hanyalah pada namanya sahaja...praktikal amat lah kurang...Baru2 ni kita di gemparkan dengan berita benar...bukan khabar angin tentang pembinaan Gereja Terbesar kat asia tenggara bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club... Gereja Calvary Convention Centre...Gereja 6 tingkat tercanggih...
Design Gereja 
Mula Dibina: Dikatakan sejak tahun 2008 lagi
Kos Pembinaan: RM100 juta
Kos Tapak: 35 juta
Kapasiti: 5 ribu orang pada satu2 masa

Peta Lokasi


Tapak Pembinaan
Tema Pembinaan



Gambar Sepatutnya Jadi Bila dah siap


Apa kaitanya dengan Freemason...??

Misteri di sebalik Pembinaan



The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:


* To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
* To be a dynamic and positive influence in our society
* To care and to share with those who are without hope
* To equip and train those who desire to serve and help others
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind


Persoalan kat sini...
* Mengapa perlu bina gereja yang grand2 besar2 kat Malaysia sedangkan banyak lagi negara kristian lain kat Asia tenggara ni??
* Mengapa Masjid Yang Banyak terbina Hanya di jadikan sebagai tempat perlancongan..contohnya Masjid Kristal??
* Adakah Malaysia ni sendiri Propaganda Yahudi Gak??
* dan banyak lagi persoalan2 yang lain...

Kalo Betul la propaganda ni...maka bermakna makin ramaila anak2 Islam kita akan Murtad kerana Islam Dan agama Lain Kat MALAYSIA ni Sepertinya telah sama taraf...

So..kita sebagai umat islam sejati..selamatkan lah diri kita dan keluarga kita..serta kawan2 kita daripada gejala2 murtad ni...

Sumber Rujukan: sini

22 orang mengexpresskan diri:

iedaRahman said...

Memang Malaysia terbina atas dasar 2 pOn.. syarat merdeka Malaysia bukan cam yang kite blajar lam sejarah 2.. 2 sume de crita disebaliknye..

Ahmad said...

biar btol...xkn xda yg bantah....
ini ada kaitan dgn krajaan skrgke...
masjid kt kg ni xmuat org nk smbhyg jmaat, duk kalut buat greje plak...

freemason pn satu hal...da mcm xley bendung...

Anonymous said...

thanz 4 the info akri.... sedih tgk perkara ni berlaku kt msia....igtkan last dh gereja st anne kt pulau pinang 2...rupanya ada lg...

Dawa said...

hmm rsnya xleh nk salahkan diorang gk. kristian kuat sbb diorang pakai duit hasil derma dgn sebaik mungkin. kita? duit zakat xnmpk pon keberhasilan perbelanjaan tu. pendakwahan cukup kurang. kita xleh nk halang kalau diorang nk buat gereja terbesar dunia pon sbb tu kebebasan dlm beragama. jgn igt kita dok kt negara Islam, org Islam cukup kuat. org Islam kita cuma byk yg snsitif je, tp pengamalan scara Islam tu kurang

gadis kepastian said...

dunia dunia....haisss

bila blog bercerita said...

xtau nak ckp pe.....
kebanyakkan rkyt m'sia yg b'agame islam pon cme islam pd i/c jep....

amira azhari said...

biar betul gereja macam tu bakal wujud di malaysia...macam tak percaya pun ada.

akri zary said...

entahla..nak kata tak percaya...banyak sumber dah sah kan kebenaran...siap ada tapak pembinaan lagi...walaupapepun...berdoa la semoga kita terselamat daripada semua fitnah dunia ni...

Anonymous said...

klu benar malaysia negara islam...harus undang2 islam dikembalikan diguna pakai..selagi undang2 sivil yang amalkan dimalaysia..jangan hairan bila kita tengok akan datang...melayu mengistiharkan diri mereka murtad

|| A r a W a n i || said...

erk? Bia betol ini cerita?

Anonymous said...

ap gune krjaan islam..makhamah sivil emng xleyh nk bntah lagi koz politik..jd kte sbgai rkyt dan umat islam boleh membantah projek pembinaan 'RUMAH DAJJAL'..prsoalannye disini,knp krajaan tetap mluluskan projek ini sdangkn krajaan kita adlh krajaan islam spnuhnye??cecita,cecita

Anonymous said...

terasa sgt sedih bila baca pasal ni.

Mungkin ini semua atas dasar ekonomi.
U know,ppl(among priests or pope ke) will coming over to the country having an conventions. So,money transaction will occur there.

About freemason x freemason or christianity ni.. kita dah tau ajaran diorg mcm mana knp perlu di ikut? whre is our faith actly? ap yg penting skrg it depends on us to advise and remind our family,friends&youngsters to keep on the right track daripada terpengaruh dgn ideology2 mcm tu.. korg pun tau baik dan buruk kan?

Lastly,mungkin agama Christian ni nampak besar pada gerejanya tp agama kita,Islam besar pada hatinya.

akri zary said...

em yup...betul3...kita islam besar dekat hati bukan besar kat luaran kan...tapi kalo betul projek ni wujud...mmg kene bantah betul2 ni...bukan semua org islam dia besar kat hati...senang2 je terpengaruh nanti kang...tu yang nak kene selamatkan tu...

Anonymous said...

aku pn x faham kenapa pasal bnda ni pn nk kecoh2... KO Y DOK POST BENDA NI ANAK ISLAM SEJATI KE? AD ISLAM AJAR KO BUAT BNDA NI @ BERPANDANGAN SERONG TERHADAP AGAMA LAIN?? KALAU YE PN DIORG NK BINA GEREJA TERBESAR DI DUNIA SEKALI PUN, APA SALAHNYA?? YANG PENTING KITA SEBAGAI UMAT ISALM TERUS PERCAYA DAN BERPEGANG KEPADA AJARAN AGAMA ISLAM.. ITU SEMUA JATIDIRI KITA SENDIRI UNTUK MENERIMA ATAU MENGUTUK AJARAN AGAMA ORANG LAIN. JANGAN HANYA MEREKA ADA 1 GEREJA TERBESAR, TERUS DIKATAKAN MEREKA TERKUAT. BANYAK LAGI MASJID2 @ SURAU2 Y KOSONG KETIKA MASUKNYA WAKTU SOLAT. NI JGN DOK CRITA PASAL SOLAT JUMAAT JE. KORANG SOLAT TIME SOLAT JUMAAT JE KE??? JANGAN LA DOK PESIMIS SANGAT KAT AGAMA ORANG LAIN. X ELOK. KALAU SEMUA ORG MENTALITINYA MCM PENULIS NI, MMG XKAN ADA KEAMANAN SMPAI BILA2 LAH... SEKIAN

akri zary said...

aku nak kata iman aku ni tinggi pun x la...ada gak la terikut2 dgn gaya barat ni...besela terpengaruh...tp masih boleh di kawal la benda2 yang mempengaruhi tu...bukan aku dengki pun dorang nak wat gereja besar ke...kecik ke...cuma korang sendiri pk la...dengan apa yang berlaku kat dunia sekarang ni...murtad lagi...semua pasal dakyah2 dari mereka2 ni...rasa2 ko...sebab apa surau masjid tu kosong???

Anonymous said...

dorang wat gereja tu aku rasa se-sen pun tak dapat fund dari gomen.. kalo gomen bagi fun confirm 1 malaysia ni dah kecoh.. so x yah lah nak tuduh2 sana sini.. cermin diri sendiri dulu..

akri zary said...

adoi...sory la bro buat ko marah...tapi aku taktau la tang ayat mana aku ckp gvmen bg fund...general kot aku ckp...

epul inuyassya said...

kalau 135juta tu dibuat untuk tambah baik masijid kat malaysia, betapa bertuahnya umat islam. jgn plik jka rmai umat islam murtad nt

Anonymous said...

hai u all ini, cermin la diri dlu, mrk nak buat gereja tu mrk pnye pasal la.. yg masjid besar2 tu smua ble dh dibangunkan tapi u all tak gne pn. tapi ble mrk bina gereja je msti u all nak kutuk2 and maki hamun, nak tnye, u all sembayang ke 5 waktu sehari? if stkt pandai sound2 tak tentu pasal, baik u all senyap je la.. mrk nak beribdah jugak.. sama mcn kamu smua. takya nak buat kecoh dan huru hara la.. pemikiran sempit la u all yg pandai komen and kutuk je...

pieqah_fyfy92 said...

minta share.. :)

Anonymous said...

100% agree with Anonymous comment on 3 July 2011 at 1801. Apa pun yg berlaku pada kita, keluarga, bangsa, negara.. kena pegang kuat dengan pegangan agama. Islam is very pure, dan ia tidak menyusahkan. We are the ones who make it sound sooooo complicated. Istighfar la byk..Always remember tht we tend to jump into a conclusion before we even confirm the news is true/false. itu memang nature manusia. so kena selalu beringat dan ingat-mengingati. Bukan tak boleh nak judge, tapi kena dengar kedua2 belah pihak/selidik betul2. Sedangkan hakim nak jatuh hukum pun kene bagi peluang plaintif & defendan bersuara, hak utk bela diri.. inikan pula kita yg pengalaman hidup tak berapa nak banyak ni cepat sungguh tuding jari pada org! shame on u cos the other 4 fingers are pointing back at yr face..

Anonymous said...

pleasela, tak payah nak judge sangat, korang Tuhan ke nak judge,,, diaorg buat gereja kat situ pun bukan pakai duit mak bapak korang....... Apa da,,,, balik tengok kitab balikla, mana pegangan untukku agamaku, untukmu agamamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...