Tuesday, 25 January 2011

Al-kisah Di Sebalik Pembikinan Blog Ni...


Assalamualaikum w.b.t...em secara teorinye..ni adelah entry kedua aku...tp sebenarnye ni yg petama aku wt sendiri haha..so,sebagai pengenalan...aku nk cite la serba sedikit sal diri aku ni...nama aku MOHAMMAD AKRI B EDDY AKHYAR, korg ley panggil aku Akri,aku nye nickname akri zary...kenapa zary???aku pun xtau...da lupe...haha...No IC 890103-08-****,aku lahir kt Perak, tp aku membesar kat Klang. Skang aku study lagi kat sebuah ipta kat Melaka.

Alang2 aku da tulis ni...aku nk wt sedikit penghargaan la...aku nk ucap terime kaseh kat mak abah aku...mntak maaf lme xblk umah.....kwn2 aku yg gile2 dan yg xgile...fazreen yg aja aku sal blog ni, blogger2 kat malaysia ngn luar malaysia sebab bg aku idea nk wt blog ni..kat tm sebab bg notebook free...pas 2 sume org yg baik ngn jahat pun... last skali...kepada Yang Maha Mengetahui,Allah S.W.T sbb masih mberi aku nyawa smpi skang...alhamdulillah...
Kenapa aku buat blog???sebab nk isi masa lapang ke???ikut org ke???nk dapat duit lebey ke???nk cube satu yg baru ke???entahla...tp aku rase cam sume sebab tu betul je bg aku...haha...act aku ni bukan la jenis yg rajin nk taip2 ni...kalo korg nk tau...aku amek mase sebulan untuk merajinkan diri nk taip2 ni...haha...blog ni aku buat bulan 12 thn lps...bulan lepas la mksd die...tp br skang ade entry...arap2 xde la separuh jalan aku buat bende ni...haha...


Ape yg aku nk buat ngn blog aku ni???ni lagi satu mslh...aku nk buat lain dari yg lain...tp idea yg aku pk sume da ade org len buat...susah betul nk jd kreatif ni kan...haha...nk bg name blog pun susah...last2...aku tulis jela expressi dunia...permulaan kepada sesuatu yang mengimaginasikan...janganla korg tanye ape maksud die...mmg aku xtau...saje tulis...haha...tp kalo korg nk tanye gk...aku ade stnby jwpn...ahakz...

Permulaan kepada sesuatu yg mengimaginasikan...aku ingat aku nk buat blog aku ni sal bende2 yg imaginasi la...cam cite sal anime ke,komik ke,bende mengarut ke,logik ngn xlogik,magic,pas 2 ade la bahan2 ilmiah...ckt2 information yg aku rase korg perlu tau cm 2 la...pas 2 aku ni minat gk nk kritik2 org...tp bukan nk kondem la...haha...

Em komik yg paling aku mnt...One Piece la...walaupun ade org kate lukisan yg eichiro oda buat 2 xlawa,pas 2 byk dialog pnjg...tp bg aku die mmg best...ku mnt one piece dr skola rendah lagi...sng cite...aku mmbesar dengan komik one piece la...2 yg kadang2 kalo korg kenal aku la...aku ni xbetul2 ckt tp ade stail sndiri la...haha...cite die mmg panjang...one piece ni cite sal sorg budak,luffy,die nk jadi raja lanun...pas 2 die mnjelajah ke seluruh dunia...skang komik die yg masuk malaysia br vol 59...kat jepun lbey 3,4 volume kot...tp br separuh pejalanan...rase cam lme lagi 2 nk habis...haha
Em alamak...ape aku merapu dah ni...panjang plak aku tulis dah...xsedar pun...aku rase aku da tau ape aku nk cite kat blog aku pas ni...aku nk cite sal One Piece...hehe...Em cukupla setakat buat mase ni...ade mase lagi aku edit blk...em harap korg ley enjoy la ngn blog aku ni eh...ade pape masalah...idea ke...tinggal la komen eh hehe..thankz...
Sekian....


1 comment:

fazreen tan said...

pergh..terharu..nma dlm penghargaan..
tlong blnja cupcakes skalu yek..wokeh...hahaha

IKLAN DARI NUFFNANG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...